Metselwerk

Metselen is een techniek waarbij stenen met specie op en tegen elkaar worden gelegd. Dit klinkt eenvoudig, maar metselen is meer dan het stapelen van stenen. Voordat gestart kan worden met het metselwerk, wordt een plan gemaakt met daarin vastgelegd de steenkeuze, het metselverband, de maatvoering, mortels, het voegwerk en het op te leveren eindproduct.

Bij Blankenstijn Bouw- en Metselwerken B.V. is alles mogelijk. Ons team heeft door de jaren heen veel ervaringen opgedaan en staat open voor nieuwe uitdagingen.
hwhuis 053
Als de lagen- en koppenmaat bekend is, kan een keuze worden gemaakt uit verschillende metselverbanden. Het meest toegepaste metselverband is het halfsteensverband.
Bij Blankenstijn Bouw- en Metselwerken B.V. zijn we ook bekend met wildverband, kruisverband, kettingverband, klezorenverband, vlaamsverband en diverse andere vormen.

Om gevelstenen te hechten met andere gevelstenen wordt metselmortel gebruikt. Werd dit vroeger op de bouwplaats gemaakt door verschillende materialen te mengen, tegenwoordig wordt de mortel in silo aangevoerd. Met als voordelen minimale fysieke belasting, constante kwaliteit en minder afval. De gevelsteen blijft een terugkerend ingrediënt in het straatbeeld. Een vertrouwd en duurzaam product dat tevens zorgt voor een fraai en klassiek aangezicht. Voor ons is metselen ambachtelijk werk met mooi materiaal. Dat heeft zich door de eeuwen heen wel bewezen.

Het zijn de kleine details die het metselwerk van een gebouw bijzonder maken. Hanenkammen, rollagen, boerenvlechtingen, togen, alles is mogelijk!

Blankenstijn Bouw- en Metselwerken B.V. heeft ook veel ervaring met Lijmwerk. Dit wordt hoofdzakelijk gedaan voor binnenmuren. Hiervoor wordt kalkzandsteen, poriso of porotherm het meest gebruikt. De stenen worden op verschillende manieren verlijmd. Bij deze techniek is de voeg tussen de stenen in vergelijking met metselwerk relatief dun. Dit geeft de gevel een speciaal uiterlijk.

20141014_093012

Reacties zijn gesloten.